Anita Korva hiihtää alkavan talven armeijan ehdoilla

Nuorten MM-kisojen nelinkertainen mitalisti Anita Korva vastaa harkiten kysymykseen talven hiihtotavoitteista. Korvan elämä on muuttunut edellisestä harjoituskaudesta niin perusteellisesti, ettei hän voi kuin arvailla suksien vauhtia alkavan kilpailukauden koitoksissa.

Korva, 20, siirtyi keväällä Olli Ohtosen valmennukseen ja aloitti varusmiespalveluksen huhtikuussa.

–  Minulla ei ole tulostavoitteita alkavalle kaudelle, Korva aloittaa ja punnitsee vielä hetken vastaustaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

–  Maailmancupin sprinteissä olisi tärkeä päästä välieriin ja saada kokemusta erähiihdosta. Tavoitteeni ovat nimenomaan sprinttipuolella, koska kestävyyspuolella minulle saattaa tulla haasteita.

Mahdollisilla haasteilla Korva viittaa armeijan vaikutuksiin.

–  Olen ehtinyt harjoitella, mutta palvelus aiheuttaa ohjelmaan taukoja ja kevyempiä jaksoja. Olen kuitenkin saanut sovitettua harjoitusleirit armeijan ohjelmaan, Korva kertoi.

Peruspalveluksen ohessa Korva on harjoitellut hyvin. Palveluksen raskaimmat osat kuten tiedusteluleirit ovat pakottaneet hänet muokkaamaan harjoitussuunnitelmia perusteellisesti.

–  Harjoitusviikko menee pilalle, jos viikolla on esimerkiksi tiedusteluleiri. Silloin ei ehdi harjoitella eikä nukkua ja leirin jälkeen pitää palautua ennen kuin alkaa taas harjoitella.

Vauhti ratkaisee kisaohjelman

Korva suorittaa varusmiespalvelusta Kainuun prikaatissa Kajaanissa. Tällä hetkellä hän on aliupseerioppilas ja palveluksen tavoitteena on päästä urheilualiupseeriksi. Palvelus päättyy maaliskuussa, joten hän kilpailee talven kisat armeijan ehdoilla.

–  Kisoja en ole voinut hirveästi suunnitella, koska armeijan ohjelmaa ei voi niin ennakoida. Tarkoitukseni on kisata runsaasti, mutta paljon riippuu myös siitä, miten suksi luistaa, Korva ennakoi talvea.

–  Tunnen, että vauhtipuoli on kehittynyt, mutta kestävyydestä en tiedä. Ainoan tekemäni mattotestin perusteella olen aika lailla linjassa viime vuoden harjoitteluun nähden.

Viime talvena Korva toipui sairastelusta ällistyttävän nopeasti nuorten MM-mitaleille ja aikuisten MM-kisajoukkueeseen. Nyt hän yrittää käyttää harjoituskauden jäljellä olevat viikot yhtä tehokkaasti.

Korva rakentaa lähiviikot kuntoaan Val Senalesin korkean paikan leirillä Italiassa. Kilpailukautensa hän aloittaa Suomen cupissa marraskuussa.

Lähde: Savon sanomat